Är löpning bra träning?

Många undrar hur det egentligen ligger till, är löpning bra träning? Många läsare av denna blogg vet säkert svaret. Och svaret är såklart att JA, det är riktigt bra träning. Vi ska gå igenom några av löpningens största fördelar samt lite annat smått och gott i denna artikel.

Största fördelarna med löpning

Vissa punkter är helt klart lite subjektiva och endast våra personliga åsikter.

  1. Det är lättillgängligt – Du behöver ingen speciellt utrustning för att löpträna. De flesta föredrar dock bra skor (och kläder), men springer du på ängar osv. går det minst lika bra att va barfota. Vanligtvis är det bara att kliva ut på gatan och köra igång. Du behöver inte ta dig till något gym osv. Men med ett löpband inomhus blir det så klart ännu mer lättillgängligt.
  2. Det är roligt – Att bara flyga fram över skog och mark, städer, stränder eller var man nu är ger en underbar känsla av frihet och medvetenhet. Det känns som ens tankar saktar in och man hamnar i nuet. Många problem har lösts och idéer kläckts under en löptur.
  3. Det är hälsosamt – Du stärker och förbättrar hjärt- och kärlsystemet, muskler, leder osv. Det finns massor av studier som visar på de positiva hälsoaspekterna av löpning, den intresserade kan enkelt googla fram några.
  4. Du förbränner mycket kalorier – Löpning är en av de idrotter som bränner mest kalorier. Perfekt om du vill gå ner i vikt eller bara kunna äta ännu mer…
  5. Man sover bättre – En lång löprunda gör att du definitivt kommer somna lättare på kvällen. En naturlig sömntablett kan man säga…

Så ja, löpning är definitivt bra träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *