Tänkte bara använda denna platsen för att ventilera lite tankar…

Att komma ihåg att ta sig egentid

Begreppet ”egentid” är extremt uttjatat, men i brist på ett bättre ord blir detta vad valet faller på. Vad innebär det då? Att slopa familjen för att gå ut på krogen och snurra runt? Kanske? För vissa. Betyder det att gå på gymmet? Kanske? För vissa. Det är helt enkelt helt olika vad vi väljer att göra med ledig tid som vi rår över helt själva.

Det viktiga är att man kommer ihåg att ta sig den tid man behöver för att ladda batterierna. Man vill inte vara trött och gnällig med dom som betyder mest i ens liv, utan man vill såklart hitta sätt att vara så pigg och glad som möjligt när man kommer hem från jobbet. För att detta ska kunna funka så krävs det att man hittar en bra balans och det är inte alltid det lättaste.

Sitt ner med din partner och planera tillsammans

En bra grej man kan göra är att slå sig ner tillsammans med sin partner och planera hur man ska förlägga den lediga tiden. Det må låta väldigt prydligt och präktigt och trist, men i slutändan är det ofta bra då det gör att man har koll. Om man blir trött och känner att man måste vara själv en stund en dålig dag kan det sluta med bråk och det vill man ju såklart undvika.

Har man lite av en plan med sin partner så är risken för detta betydligt lägre, så testa det!